Carpaccio på oxfilé
Carpaccio är en maträtt som oftast serveras som en förrätt eller en antipasto, och är typiskt för det italienska köket. Det klassiska receptet är att skiva rå oxfilé tunt och lägga upp på en tallrik. Därefter häller man över olivolja, basilika, havssalt och rostade pinjenötter. Ordet carpaccio har med tiden kommit att syfta på tillagningssättet med tunt skuret rått kött, och kan tillagas på samma sätt med kalvkött, tonfisk eller lax.
Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Carpaccio"
Carpaccio är en maträtt som oftast serveras som en förrätt eller en antipasto, och är typiskt för det italienska köket. Det klassiska receptet är att skiva rå oxfilé tunt och lägga upp på en tallrik. Därefter häller man över olivolja, basilika, havssalt och rostade pinjenötter. Ordet carpaccio har med tiden kommit att syfta på tillagningssättet med tunt skuret rått kött, och kan tillagas på samma sätt med kalvkött, tonfisk eller lax.
Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Carpaccio"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar